Thuiswerken? Hoe doe je dat?

gepubliceerd

Het Coronavirus zorgt ervoor dat veel medewerkers op dit moment moeten thuiswerken. Om te voorkomen dat we door de maatregelen nog meer gaan stilzitten, en dus minder gaan bewegen en fysieke klachten (snel) om de hoek komen kijken, kan Veenstade al die hard- en thuiswerkende Nederlanders helpen.

Hieronder volgen een aantal tips.

De werkplek en omgeving:

  • Stap 1: Kies voor een rustige omgeving. Een plek met weinig huisgenoten en/of rustige muziek. Maar ook een visueel rustige plek. Berg eventuele rommel op, zo kun je je beter concentreren.
  • Stap 2: Maak afspraken met huisgenoten en/of kinderen, bijvoorbeeld over wanneer ze je wel en niet kunnen storen.
  • Stap 3: Kies de juiste positie van je beeldscherm ten opzichte van het raam. Ideaal is een positie haaks op het raam en daar niet al te dichtbij.
  • Stap 4: Doe de werkplekcheck om je werkplek juist in te stellen.

Wil je een werkplekcheck? Heb je klachten?

Wacht dan niet te lang en neem contact op met de arbeidsfysiotherapeuten van Veenstade! We zijn beschikbaar voor een online of telefonisch consult of telefonisch beschikbaar voor preventieve adviezen op de thuis werkplek. Daarnaast kan ook gebruik worden gemaakt van onze online app voor oefeningen. Neem contact met ons op: E-mail: info@veenstade.nl, tel: 0578-572990.