Nieuw bij Veenstade: Huid- en Oedeemtherapie!

gepubliceerd

Huidtherapie is sinds 2003 een erkend paramedisch beroep en heeft een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut behandelt de zieke of beschadigde huid, veelal op verwijzing van de huisarts of specialist. Doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. De praktijk Huidtherapie Apeldoorn bestaat al jaren en is ooit gestart in Therapiecentrum Veenstade, daarna verhuist naar Apeldoorn en sinds 2012 uitgebreid met een vestiging in Emst. Nu door uitbreiding weer terug waar het gestart is. Het team bestaat uit de enthousiaste huidtherapeuten mw. F. Lommen en mw. A. Wewer, zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.

Oedeemtherapie

Huidtherapie is gespecialiseerd in oedeemtherapie. Oedeem (vochtophoping in het lichaam, meestal in armen of benen) kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn: behandeling van kanker, beschadiging van lymfebanen door een operatie of ongeluk of door Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI, een verzamelnaam voor symptomen die worden veroorzaakt door slechte vaten, dit kan zich uiten in spataderen). Lipoedeem (vergrote vetcellen in de benen). Een combinatie van de oorzaken kan voorkomen

Huidtherapeutische behandeling

Huidtherapie Apeldoorn behandelt naast oedeemtherapie ook andere huidaandoeningen zoals:

  • Aanmeten van steunkousen
  • Acne
  • Littekens
  • Overbeharing
  • Camouflage therapie
  • Coagulatie

Iedere dinsdagmiddag is een van de twee huidtherapeuten aanwezig in ons therapiecentrum aan de Veenweg. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Huid- en Oedeemtherapie Apeldoorn (www.huidtherapie-apeldoorn.nl)

tel: 055-5768040 E-mail: info@huidtherapie-apeldoorn.nl